Dobrich Online Виж пълната версия

Абитуриенти на Езикова гимназия получиха немските си дипломи днес

2012-05-09 11:29:52

По традиция церемонията по връчването им се състоя в Огледална зала. На зрелостниците предстои да получат и българските си свидетелства за завършено средно образование.

 

 

175 абитуриенти общо  завършват тази година Езикова гимназия „Гео Милев“, съобщи директорът на училището Милена Иванова. Днес за пореден път бяха тържествено раздадени немските дипломи на всички 38 ученици от т.нар. лайстунгскласе, завършили успешно. Това е класът за подготовка за немски дипломи.

 

Ингрид Шлумбергер връчва дипломите 

 

Гости на тържеството бяха Ингрид Шлумбергер – методик по немски език за Североизточна България със седалище Варна, зам.-кметът по хуманитарни дейности Камелия Койчева, родители, приятели и гости на гимназистите. Преподавателите на зрелостниците, които получиха днес немските си езикови дипломи са Мария Гроздева и Теодора Инчева.

 

Отдясно на ляво: Теодора Инчева и Мария Гроздева

„Тази година можем да се похвалим отново с големи успехи, както в изпита за немски езикови дипломи, така и на олимпиадата по немски в национален мащаб“, съобщи още Милена Иванова.

 

 

 

Весела Димитрова е получила 93 от 96 възможни точки на изпита за немска диплома. Стефани Пенева има 90 точки, а Моника Вълчева е с 89 точки – това е резултат над средния отличен успех, поясни директорът.

 

 

 

На олимпиадата по немски език гимназията има двама лауреати и това отново са Весела Димитрова и Стефани Пенева. Още трима ученици са получили отлични оценки: Петя Митева, Жанета Димова и Момчил Стоянов. Милена Иванова честити на всички ученици и техните преподаватели, с благодарност!

 

 

 

 

Единадесетокласници поздравиха абитуриентите

Родители и приятели се радваха на успехите на гимназистите

Аплодисменти за преподавателите

Щастливи усмивки при получаването на дипломите

Вълнуващата раздяла