Dobrich Online Виж пълната версия

Деца и родители на протест срещу закриването на ОУ "Отец Паисий"

2012-05-16 12:03:36

В протестното шествие от ОУ "Отец Паисий" до Община Добрич участваха ученици, техните родители и учители. Те изразиха несъгласието си срещу закриването на школото.

144 деца от 1 до 8 клас се обучават в ОУ "Отец Паисий" - Добрич. Още 26 се обхванати в предучилищаната подготовка.

 

 

 

Всички мотиви за закриване на ОУ "Отец Паисий" не отговарят на реалната ситуация, заяви Стефка Недева - председател на инициативния комитет срещу закриването на училището и на родителския съвет, майка на ученик в пети клас. Финансово училището е стабилно, категорична е тя. Закриването на училището е свързано с частни интреси към сградата му, смятат протестиращите родители.

 

 

 

Само един общински съветник - Гюрсел Кърнак, преди да гласува на сесията дойде на място в училището, за да се запознае с материалната база, финансовите отчети и др., отбеляза Стефка Недева.

 

Въпреки решението на местния парламент, вече има 17 заявления за записване в първи клас за следващата учебна година, допълни тя.

 

Протестно шествие срещу закриването на ОУ "Отец Паисий" тръгна от двора на училището 

 

 

 

 

Детските възгласи в защита на училището огласиха мощно центъра на Добрич днес.

 

 

 

Крайната точка на шествието бе Община Добрич 

 

 

В продължение на около 10 минути протестиращите скандираха пред Община Добрич, но никой от кметството не излезе да разговаря с тях.

 

Очаква се решението на министъра на образованието относно предложението на Общински съвет - Добрич за закриването на ОУ "Отец Паисий" - Добрич, като при потвърждаването му родителите ще предприемат нови действия за запазване на училището.