Dobrich Online Виж пълната версия

Потвърдено: Най-добрите играчи в света идват на снукър турнир в София

2012-06-12 11:56:36

Договорът за домакинство на България на турнир по снукър, носещ точки за световната ранглиста, бе официално подписан днес.

Председателят на Българската снукър федерация Олег Велинов постави подписа си върху договора за българското домакинство на кръг от турнирите PTC. Договорът беше предварително парафиран и от президента на Световната професионална билярд и снукър асоциация Бари Хърн. Така България стана една от 5-те държави, които приемат международен турнир от сериите PTC. Останалите страни са Белгия, Полша, Шотландия и Германия с два турнира.


Първият ранкинг турнир у нас ще се състои от 14 до 18 ноември т.г. в конферентните зали на „София Принцес Хотел”. 10 професионални снукър маси ще приемат състезанието, а в една от залите ще бъде поставена т.нар. телевизионна маса. Тя ще бъде излъчвана от телевизия Eurosport International по 15 часа директно предаване. Срещите ще бъдат във формат 4/7 без почивка до спечелване на 4 фрайма. Нашата страна ще участва с 10 състезатели в квалификационните кръгове.

 

700 зрители на ден ще имат възможността да посетят съревнованието. Цените на билетите варират от 40 до 100 лева като са предвидени и билети за ВИП места.


Наградният фонд на турнира е 70 хиляди евро, победителят получава 20 хиляди. Очакват се всички топ-състезатели да дойдат у нас - Шон Мърфи, Джон Хигинс, Марк Уилямс и т.н.

 

На събитието в София днес бе и световният шампион от 2005 година Шон Мърфи. Той изрази надежда гениалният О’Съливан да се завърне именно на турнира у нас.