Dobrich Online Виж пълната версия

Одрински сладки и плодов сапун демонстрират в международен фест в Летния театър днес

2012-09-28 06:52:00

Международният фестивал „Културното наследство на Черно море: Общи граници, общо бъдеще” продължава до неделя в комплекс Летен театър - Добрич

Фестивалът, който цели да представи богатото културно разнообразие на черноморските народи, както и да даде възможност за изява на младежи от участващите държави, ще продължи до 30 септември. Организаторите канят жителите и гостите на Добрич да посетят Изложбен и информационен комплекс към Летен театър, където са организирани изложби с етнографска тематика. 

 

Днес, 28 септември – в павилион №4 участниците от Турция ще демонстрират как се прави традиционния одрински плодов сапун. Там ще бъдат изложени и фотографии и носии от одринския регион. Ще има и традиционни одрински сладки. С любезното съдействие на Регионален исторически музей – Добрич в Павилион № 1 продължава изложбата на български фолклорни носии. В павилион № 2 можете да вземете участие в изработката на карвинг свещи. Фестивалът ще разтърси публиката с още два атрактивни концерта в събота и неделя.

 

Организатор на фестивала е Сдружение „Международен институт по мениджмънт”, в партньорство с ВУМК, който е и домакин на събитието. В него участват представители на 5 държави: Армения, Румъния, Грузия, Турция и България.