Dobrich Online Виж пълната версия

Осъдиха ученик на година пробация за кражба на гориво

2012-10-31 14:56:34

Наказание пробация с двете задължителни мерки наложи Районен съд – Балчик на 18-годишния В. Ст. В. от Оброчище Балчик.

Той ще полага четири пъти седмично подпис по задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година и ще посещава периодични срещи с пробационен служител за същия период. Днес съдът одобри сключеното между него и Районна прокуратура – Балчик споразумение за решаване на наказателното му дело в досъдебната фаза.


По силата на споразумението В. В. е признат за виновен в това, че като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на деянието и като е могъл да ръководи постъпките си, през месец март 2011 г. в Оброчище, след предварителен сговор с две наказателно неотговорни лица, е източил 30 литра дизелово гориво на стойност 73,50 лв. от товарен автомобил, собственост на фирма. Държавното обвинение посочва, че кражбата е в немаловажен случай и е извършена повторно.


Срещу В. В. има три влезли в сила присъди на Районен съд – Балчик. Той е ученик и редовно посещава занятия.


С подписаното с прокуратура споразумение той декларира, че признава вината си, разбира последиците му на влязла в сила присъда, съгласен е с тях и доброволно го е подписал.


Районен съд – Балчик прецени, че предложеното от прокуратурата споразумение не противоречи на закона и морала, и го одобри.