Dobrich Online Виж пълната версия

Времето днес

2013-01-11 05:29:26

Днес над страната ще бъде предимно облачно, на места със слаби превалявания от дъжд, максималните температури днес ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 4°

Днес над страната ще бъде предимно облачно, на места със слаби превалявания от дъжд, в планините от сняг. В сутрешните часове в отделни райони ще има поледици. В източните райони ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури днес ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 4°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Христо Христов, дежурен синоптик, цитиран от Агенция „Фокус”.

През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне отново да нахлува студен въздух. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари и през деня ще остане без съществена промяна. По Черноморието ще има значителна облачност и на места по-късно през деня ще превали слаб дъжд. Преди обяд ще бъде все още с до умерен югозападен вятър. Максимални температури - между 5° и 10°. Температурата на морската вода е от 2° по северното до 5-6° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно, по високите била и мъгливо. На места, главно в планините на Западна България ще превалява слаб сняг, но през деня над Рило-Родопската област ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен и силен западен, временно югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - минус 2°.