Dobrich Online Виж пълната версия

Агитката призовава публиката: Да подкрепяме, а не да пречим!

2014-04-07 07:57:51

Най-верните фенове на Добруджа подемат кампания, целяща зрителите да допринесат за доброто представяне на отбора у дома и стадион "Дружба" отново да бъде врящ котел за гостуващите съперници.

"Уважаеми фенове и хора, идващи да изкарате положителни и негативни емоции на стадиона, на следващото домакинство пробвайте се да подкрепите отбора без да се правите на треньори отстрани и да давате напътствия. Знаем, че в България разбираме от всичко. Оставете отбора един път на спокойствие и го подкрепете без излишни грозни подмятания, защото за поредно гостуване се показа, че отборът може да играе и го прави по-успешно, когато играе на спокойствие. Нека поне един мач бъдем единни в подкрепата си от първата до последната минута. Заслужават го и Светослав Тодоров, и Светослав Петров, и играчите. Подкрепяй отбора, дори когато губи.", гласи призивът на агитката на Добруджа.


Следващият домакински мач на отбора е тази събота, 12 април, от 17.00 часа. Тогава на стадион "Дружба" в Добрич ще гостува Раковски.


Отборът от Добрич, който като новак в групата и съобразно бюджета си, има за цел да остане в Б група, вече преизпълни поставената задача. Жълто-зелените са трети, на 3 точки от втория Хасково. Добруджа е на 13 точки от десетото място - първото под чертата, и седем кръга преди края на сезона напрактика е изпълнил целта си. В зоната на изпадащите или съвсем близо до нея са отбори като Спартак (Варна), Ботев (Враца), Дунав (Русе) и Калиакра.


За първи път в своята история Добруджа прави по-силен сезон като гост. У дома отборът е спечелил 15 точки, а навън - 19. Отборът от Добрич е най-силният гост в Б група. Далеч от дома Добруджа записа 5 победи, 4 равенства и само 1 загуба, която бе допусната още при първия мач на чужд терен през този шампионат - с гол в дабавеното време срещу Спартак във Варна.


Добрич Онлайн също подкрепя инициативата на агитката. Добруджа бележи възход във всяко отношение през последната година, главна заслуга, за което имат изпълнителния директор Светослав Петров и старши треньора Светослав Тодоров - две от най-големите имена в историята на българския футбол, завърнали се в родния Добрич с амбицията да помогнат на отбора със своя богат международен опит. Нека с подкрепата си към отбора да оценим положителното, което се случва в него и да дадем кураж на младите жълто-зелени футболисти да покажат своя голям потенциал.