Dobrich Online Виж пълната версия

Бизнесът подкрепя протеста на зърнопроизводители

2011-03-21 10:23:13

Eдна от сериозните фирми в България, в сферата на теглоизмерването "Либра Инженеринг“ООД , с офис и в град Добрич, разпространи до медиите подкрепата си към протестиращите в страната днес зърнопроизводители.

"Либра Инженеринг" ООД  работи със зърнопроизводителите вече 20 години, като за тях предоставя автомобилни везни, които способстват за работата на всички земеделци. Ключов момент в тяхната  работа, а и за съвместната работа на всички по веригата в сферата на земеделието, е навременното изплащане на субсидиите, се казва в писмото.

„...Неимоверно, ключовият момент за всяка една сделка във всяка сфера на бизнеса е момента със заплащането по сключените договори. Всички знаем, че този процес е верижен и възможността да се получи порочен кръг е голяма. Едно твърде дълго забавяне на плащанията би могло да доведе до фалит фирмите и организациите, които са на края на този верижен процес. Ето защо, ние от „Либра Инженеринг“ ООД заставаме зад протестиращите зърнопроизводители, в лицето на Националната асоциация на зърнопроизводителите, като официално заявяваме тази наша позиция в медиите, които молим за съдействие при разпространяването на тази информация. Призоваваме всички сфери на бизнеса в България, които имат  пряк или косвен досег до работата в сферата на земеделието да подкрепят протестиращи, защото в точно такива моменти, ние  трябва да сме единни и да покажем, че имаме гражданско общество, което има твърди позиции и иска да работи по европейски!...“

Днес в цялата страна стартираха национални протести на Националната асоциация на зърнопроизводителите, във връзка с неизпълнените от правителството ангажименти към сектор земеделие. Протестните акции започнаха в 10.00 ч. и позволеното време е до 13.00 ч. Всички протести са организирани съобразно българското законодателство, съобщават от браншовата организация.

Както вече ви информирахме, много масов е протестът в Добрич. Над 120 земеделски машини са се събрали на изхода на Добрич за Генерал Тошево. Своята подкрепа са заявили земеделци от съседни общини и области. Подкрепата си са потвърдили животновъди и земеделски кооперации.