Dobrich Online Виж пълната версия

„На път” за „Данибекс”

2015-04-30 07:05:02

Обувна фабрика “Данибекс” – Добрич реализира проект в полза на онези свои работници и служители, които живеят в отдалечени от областния център населени места

Целта на проекта е подобряване на транспортното обслужване на работещите във фирма „Данибекс“ ООД и създаване на условия за запазване на заетост и доходи. Той се реализира от 1 март 2014 г. до 30 април 2015 г.


С оглед на създадените традиции, фирмата използва работници от населени места извън Добрич и ежедневно осъществява транспорт на около 20 – 25 служителя, като броят им се увеличава при сключване на нови договори или съкращаване на времето за изпълнение на дадени поръчки.


В продължение на 14 месеца 21 работници, които ежедневно пътуват за работа до Добрич, се възползваха от нает по проекта транспорт.  Голяма част от тях са във възраст или етноси, за които адаптацията е по-трудна.  Работното им място е отдалечено на 15, 35 или 50 км от населеното място, в което са регистрирани. 


Чрез проекта се оптимизира превоза от точка до точка, в необходимите часове, което не се изпълнява от обществения транспорт. Това пести време и пари, както на работодателя, така и на работниците. Освен това фирмата запазва квалифицирания си персонал, който от своя страна е по-мотивиран и повишава своята производителност.


Общата стойност на проекта е 63 704 лева и се финансира от  Агенция по заетостта, в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.