Dobrich Online Виж пълната версия

Добруджа би за ЧРД на капитана, трета поредна победа по пътя към спасението

2016-04-16 16:52:14

Добруджа взе ценни три точки срещу пряк конкурент в деня, в който капитанът на отбора Кристиян Димитров навършва 23 години, а през седмицата рожденици бяха и старши треньорът Радостин Димов и халфът Владимир Айтов.

Добруджа се откъсна на 5 точки пред Локомотив (Мездра), след домакинска победа в прекия сблъсък между тях за оставане в Б група. В мач от 24 кръг отборът от Добрич се наложи с 3:1 и постигна трета поредна победа. Жълто-зелените зарадваха с красива игра над 600 зрители, сред които и кметът на Добрич Йордан Йорданов, за когото това бе първи мач на стадион "Дружба" след избирането му. Градоначалникът получи от агитката шал на ФК Добруджа с пожеланието скоро да го носи на срещи от А група.


Първото полувреме премина на една врата - тази на гостите, които могат да са доволни, че се отърваха само с 2 гола до почивката. Резултата откри Владимир Айтов в 20 мин. Халфът, който на 12 април навърши 20 години, ознаменува юбилея с красиво попадение с воле от близо 30 метра, изпращайки с все сила топката в горния десен ъгъл на вратата на Локомотив. Кристиян Петков, който замени принудително напусналия Слави Сталев, се разписа само 5 минути след влизането си в игра. В добавеното време на първата част той бе изведен в наказателното поле на гостите и с диагонален удар технично покачи на 2:0.


3 минути след подновяването на играта бившият юношески национал на Конго Любоа Арсен довкара топката след удар на Владислав Златинов и намали на 2:1.


11 минути преди края Добруджа си подпечата победата. Капитанът Кристиян Димитров центрира от фаул и Костадин Ничев с глава отбеляза за крайното 3:1. След гола и двамата веднага се покатериха на оградата на терена, за да отпразнуват гола с верните фенове от жълто-зелената агитка.


След днешния успех Добруджа събра 25 точки и вече е само на 1 от чертата.


Отборът от Добрич може още след седмица да изплува над зоната на изпадащите. В следващия кръг предстои второ поредно домакинство - на последния в класирането Септември (Симитли).