Dobrich Online Виж пълната версия

Хари Потър преборил алкохолизма

2011-07-05 09:21:01

Актьорът Даниел Радклиф призна, че докато снимал филмите за Хари Потър се пропил, като само по щастлива случайност това не станало публично известно.

Актьорът Даниел Радклиф, който стана световноизвестен с ролята си на Хари Потър, признава пред списание GQ, че още когато бил 11-годишен злоупотребявал с алкохола, но съумял да се справи със зависимостта си.

В интервю за списанието той за пръв път признал, че след успеха на сагата за Потър в продължение на няколко години бил очарован от живота на знаменитостите, но се оказало, че забавленията винаги са тясно свръзани с употребата на алкохол.

"Аз не са давах сметка, че този начин на живот никак не ми подхожда и трябва да си призная, че страничният ефект от него стана алкохолизмът."

21-годишният Радклиф добавил, че само по щастлива случайност неговата пристрастеност не е станала публично известна, защото имало много случаи, когато той е изпадал в неадекватни състояния, пише и The Telegraph.

Даниел взел решение да скъса с алкохола през август 2010 година, когато започнали снимките на последния филм за Хари Потър и оттогава изобщо не е докосвал алкохол.