Dobrich Online Виж пълната версия

Валерия от Добрич отново продава изработени от нея икони, за да осъществи своя мечта

2019-03-11 09:07:36

Валерия Мюлер от Добрич този път продава икони, за да събере средства за състезание по художествена гимнастика в Кипър, където да покори нови върхове.

Това съобщи човекът с добро сърце Лео Кадели в платформата “Приятели, помагайте”. Нужната сума за състезанието е 600 лева. 500 лева е самото участие, а 100 лева ще бъдат необходими за джобни за гимнастичката Валерия.


Състезание по художествена гимнастика в Кипър ще се състои на 12 април, а сумата от 600 лева трябва да бъде събрана до края на март. 


13-годишната Валерия Мюлер използва своя талант, за да осъществи пътуването си до Кипър. Тя рисува икони по модел на декупаж и ги продава по 10 лева. 


Всеки, който желае да закупи икона и да подкрепи гимнастичката от Добрич, може да го направи с обаждане на телефон 0887 702 957 - Веселина Цекова - отговорник на добрата кауза.


Лео Кадели изрично уточнява, че  Валерия не проси, просто има нужда от приятелско рамо. Нейните родители не са я лишавали от нищо, но тя има свои мечти, които се оказват непосилни за тях. 


Припомняме, че през 2018 година чрез продажба на икони, Валерия Мюлер сбъдна мечтата си и участва в Международно състезание по художествена гимнастика във Виена, където спечели 2 златни медала. Необходимата сума тогава бе в размер на 600 лв. за участие в състезанието, а от платформата “Приятели, помагайте” събраха над 1 500 лева. 


Добри хора сбъднаха мечтата на Валерия да участва в състезание по художествена гимнастика във Виена


Два златни медала във Виена за малката гимнастичка Валерия от Добрич, която твори икони


Каузата може да подкрепите и на https://www.paypal.me/leokadeli, като е необходимо първо да направите поръчка на икона чрез посочения по-горе телефон за връзка, email: leo.kadeli1@gmail.com.