Dobrich Online Виж пълната версия

Още двама таланти от Добричка област са сред успелите деца на фондация „Димитър Бербатов“

2019-04-04 10:03:49

В Клуб 2018 са общо 7 ученици от областта, те ще се борят за наградите на организацията

Още двама ученици от Добричка област са включени в Клуб 2018 на успелите деца на фондация „Димитър Бербатов“. От там съобщават, че номинациите са обработени и Клуб 2018 вече е сформиран.


В него попадат общо седем деца от Добричка област. Добрич онлайн вече писа, че горди членове на клуба са трима ученици от Добрич - Димитрина Германова, Добромир Ангелов и Йоан Димитров, и двама от Балчик -Полина Сивкова и Валентин Андреев. Новите членове са Стефани Маринова от Добрич и Илиян  Архангелов от село Дончево.



Стефани Маринова е на 19 години, ученичка е в XII клас на ЧПГТП "Райко Цончев". Тя се изявява в сферата на поп и джаз пеенето, възпитаник е на студио „Сарандев“ към ОМЦ „Захари Стоянов“ с ръководител Елена Карабельова. Номинирана е за следните топ 5 постижения: 


- Голямата награда в категория "Поп пеене", всички възрасти, от IV международен музикален конкурс "Art Stars - Звезди на изкуството" – Варна, 


- Първо място в категория "Вокални изпълнители" в IV възрастова група на  V международен конкурс за вокална и инструментална музика "Звукът на времето" - В. Търново, 


- Първа награда в раздел “Поп, рок, джаз“ в IV възрастова група на международен фестивал на изкуствата „Трикси“ – Албена. Освен тoва отличие, Стефани спечели и единствената за целия конкурс награда за най-оригинална интерпретация на песен.


- Второ място в III възрастова група на XXVII европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев" - Добрич, 


- Първа награда - номинация "Вокални умения", в III възрастова група на X международен детски фестивал на изкуствата "Светът в детските длани" – Балчик.


2018 година е много успешна за Стефани. Тя участва на множество концерти в страната, както и в много благотворителни инициативи. Спечели и десетки покани за конкурси в чужбина.


Стефани е член на Клуб 2016 и Клуб 2017 на фондация "Димитър Бербатов".



Илиян Архангелов от село Дончево е на 13 години. Той е седмокласник в природо-математическа гимназия „Иван Вазов“ в Добрич. Изявява се в сферата на математиката. Постиженията, за които е номиниран, са:


- Първо място за VI клас в регионалното класиране за Добрич на


XXVI Национално Великденско математическо състезание,


- Първо място (с максимален брой точки) на областния кръг на Националната олимпиада по математика,


- Второ място за VII клас в регионалното класиране на XVII национален математически турнир "Иван Салабашев".


Илиян е член на Клуб 2014, Клуб 2015, Клуб 2016 и Клуб 2017 на фондация "Димитър Бербатов".


Тази година инициативата Наградите за успелите деца на България се провежда за 11-и път.