Dobrich Online Виж пълната версия

Добричлии подадоха сигнал за нарушения на фирма по водния цикъл

2019-06-07 08:34:22

Добричлии подадоха жалба срещу една от фирмите, които работят по водния цикъл

Добричлии, живеещи по  ул. „Иван Вазов”, са подали жалба в Общината срещу една от фирмите, които работят по водния цикъл на града. Основното недоволство на хората е, че цялата улица е разкопана, а ще бъде асфалтирана само ивицата, която покрива новите водопреносни тръби.


“Фирмата-изпълнител не спази изискването да разкопаят само метър и 20, разкопаха цялата улица, защото така им беше по-удобно”, заяви Йордан Балабанов. Живеещите по ул. “Иван Вазов” са направили предложение до Община Добрич да съберат средства и да поемат разходите по възстановяването на пътната настилка. Те споделиха, че идеята е била отхвърлена заради мониторинга върху проекта. “Фирмата-изпълнител се притеснява да не бъде обвинена за злоупотреба със средства”, уточни Йордан Балабанов. 



“Всичко е разкопано и насипано. Сега те си асфалтират ивицата, заминават си, ние ще газим в калта. И водосточните шахти са запушени”, заяви Георги Маринов.


Бонка Иванова е майка на едномесечна дъщеря. Тя коментира за неудобството от това, че по улицата преминава трудно с количката. По думите й, когато завали дъжд, става кално и някой трябва да я посрещне, за да се прибере у дома.



Зам.-кметът арх. Боян Коларов обеща да се запознае на място със ситуацията. Очакваме неговият отговор.