Dobrich Online Виж пълната версия

Добричката група „CREEP“ спечели второ място на Националния фестивал на ученическите рок групи

2019-06-29 07:43:14

През изминалата вечер се състоя финалът на първия по рода си Национален фестивал на ученическите рок групи

В последната вечер от фестивала, организиран от Народното читалище „Добрич - 2017” и Община град Добрич, са участвали най-изявените групи, представили се във формата.



От ямболската група „SECONDAY“ са станали големият победител на изданието. С второ място са били наградени от добричката група „CREEP“, а на трето – група „ДЕДРОЛ“ от крайморския град Варна, съобщиха от културната интитуция.


Специална награда от организаторите са получили най-младата група „FIRE BAII“ от Варна и пловдивските групи „LONERS ON THE HILL“ и „RED TRIGGER“.


Групи от седем града са показали своето изкуство пред жури с председател Иван Лечев, както и неговите колеги Звезди Керемидчиев, Славчо Николов и Венко Поромански и продуцента от БНР  Мая Райкова. 


Грамоти и награди на участниците са връчили и представителите на МОН г-жа Борчева и г-н Николов. 


На сцената в скейт парка в Добрич се е родила и нова група. Легендарните български музиканти Иван Лечев, Звезди Керемидчиев, Славчо Николов и Венко Поромански са представили рок-класики от българския и международен репертоар. Това е било първото им общо излизане пред публика. От НЧ „Добрич - 2017”, че изпълнителите дълго време са мислили име на новата българска група. Решили са да я кръстят на хотела, в който са отседнали - „Изида“.