Dobrich Online Виж пълната версия

70 000 лева са събрани за Дани от Добрич, достатъчни за процедури за над 1 година

2019-09-03 14:07:32

По дарителската сметка на Дани към момента има 70 000 лева, достатъчни за провеждане на рехабилитационни процедури за над една година.

Това съобщи майка му Славина Ганчева в групата “Помощ за Дани от Добрич”, където изказа искрени благодарности на дарителите.


“Днес искам да Ви благодаря, че помогнахте на цялото ни семейство, с това да не мислим как ще плащаме рехабилитацията на Дани. Благодарение на Вас, Дани провежда непрестанно процедури, които много му помагат. Виждам всеки ден как моят мъничък и уникален син прави нещо ново и различно от предния”, написа Славина Ганчева. 


Припомняме, че Дани е роден в 31-ва гестационна седмица с тегло 1 080 грама. Цели 2 месеца прекарва в кувьоз. Когато е на 10 месеца му е поставена диагноза Детска церебрална парализа. За лечението му се извършват рехабилитационни процедури в Турция, където дават голям шанс състоянието на детето да се подобри.


Славина Ганчева посочва, че сумата от 70 000 лева е достатъчна за провеждане на процедури за над една година. Тя отправя апел да бъде подкрепена 30-годишната Ивелина Димитрова от русенското село Тръстеник, която е с долна параплегия, травма на гръбначен стълб на TX6- TX7. 


За лечението е нуждно да бъде поставена баклофенова помпа, която струва 16 200€.  Освен това провежда рехабилитации в специализирана клиника „Д-р Гечеви“ в Павел баня, а когато е вкъщи я посещава частен рехабилитатор, който работи с Ивелина 3 пъти в седмицата.


Майката на Дани призовава информацията за Ивелина Димитрова да бъде разпространена чрез социалната мрежа, за да получи помощ от добри хора.


Дарителската й сметка е Postbank, клон Русе


IBAN: BG18BPBI88981030007946


BIC: BPBIBGSF


https://bg.helpkarma.com/campaign/zaedno-za-iva-282?fbclid=IwAR0QEL4kmjBBTOIgFxQLgEiIlHwiM6-9fdKseE1tsngiIhzlHPBlM8uO-jk