Dobrich Online Виж пълната версия

Йордан Йорданов представи номинациите си за общински съветници за предстоящите местни избори

2019-09-19 16:30:25

За силно, а не силово управление се обяви настоящият и кандидат кмет за втори мандат на Община Добрич Йордан Йорданов. Неговата кандидатура е издигната от Местна коалиция България на гражданите (ДБГ, ССД,НДСВ, ГН)

„Когато преди четири години се кандидатирах за кмет на Добрич, бях убеден, че градът се нуждае от промяна. Промяна в мисленето и начина на вземане на решения и разбира се тяхното изпълнение от страна на местната власт“, заяви по време на представянето на номинациите за общински съветници кметът Йордан Йорданов. 


В защита на думите си той припомни, че проектът за подмяна на ВиК системата е трябвало да започне много отдавна, а през 2015 г. все още не е имало дори одобрен проект. В резултат на действията на настоящия кметски екип за по-малко от две години са били подменени над 80 километра водопроводна мрежа, а над 35 улици са били цялостно преасфалтирани.


„Аз и моят екип съживихме националната програма за саниране, като над 40 многофамилни жилища са в процес на саниране или вече са изцяло обновени. Успяхме да привлечем близо 190 млн. лева средства от ЕС, с които ремонтирахме детски градини, училища, улици, тротоари“, допълни Йордан Йорданов.  В изказването си той обърна внимание и на социалните проекти, които Община Добрич е осъществила през последните четири години, защото грижата за хората на Добрич е била водещата мотивация за него и екипа му. 


Според Йорданов целта на всички е била по-добра екологична среда, по-добра инфраструктура и повече инвестиции за града ни. По думите му преди четири години той е заварил изостанал и с много пропуснати ползи град. Йорданов изрази пълната си увереност, че Добрич, с правилното управление и верните хора в него, може да навакса това изоставане. 


Листата с номинации за общински съветници е изключително богата, заяви Йорданов, като в нея има представители на повечето важни общности в града: юристи, финансисти, лекари, учители, инженери, спортисти, еколози и др.  


В края на изказването си кметът Йордан Йорданов призова всички заедно да продължим промяната на Добрич.