Dobrich Online Виж пълната версия

Конкурс за послание, представящо област Добрич, обяви Областният управител

2022-12-14 17:07:04

До 31.01.2023 г. желаещите да участват, могат да подават своите предложения или в бюро „Комплексно обслужване“ в Областна администрация Добрич, или на електронна поща press@dobrich.government.bg. Постъпилите предложения ще бъдат оценявани от 5-членно жури

Конкурсът е продиктуван от стартиралата на 1 ноември национална дарителска кампания „България заслужава!“ за изграждане на 111-метров пилон, на който ще се извисява националният трибагреник. Кампанията е под патронажа на президента на Републиката Румен Радев, а проектът ще бъде реализиран изцяло с дарения от българи в и извън страната, държавните и местни власти. Пилонът с трибагреника ще бъде поставен на Роженските поляни, на надморска височина 1430 м и знамето на България ще се вижда от километри разстояние. Идеята на кампанията е освен обединение на нацията, да се оставят и послания за бъдещето, за което е предвидено в основата на пилона с трибагреника да бъде монтирана мраморна плоча, изобразяваща картата на България с нейните 28 области. Всяко послание ще бъде гравирано на мястото на областта, от която идва и ще остане за бъдещите поколения.


До 28 февруари 2023 г. всяка област ще изпрати  своето послание, което трябва да е текст, съдържащ до седем думи.


Журито ще се събере за разглеждане на постъпилите предложения и избор на послание в първата половина на месец февруари 2023 г.