Dobrich Online Виж пълната версия

Мъж, изваден от горяща кола, търси хората, които са го спасили

2022-12-26 19:25:09

Засега е известен само един от тримата мъже, извадили Тончо Тодоров от горящата му кола. Търсят се другите двама герои

На 25 декември, около 15:00 часа следобед, 28-годишният Тончо Тодоров пътува по пътя Одринци - Добрич. В опита си да избегне дупките в асфалта, шофьорът губи контрол над автомобила си и се блъска в крайпътно дърво, след което губи съзнание. Впоследствие автомобилът се възпламенява, на помощ се притичват трима мъже и го изваждат от горящата кола, след което Тончо Тодоров е отведен в болница с натъртвания на таза. 


Пострадалият е международен шофьор без нито едно ПТП през живота си. Причината за катастрофата е лошата инфраструктура на маршрута. 


"Пътят е пълен ад. Работя като международен шофьор, прибрах се в България да си видя детето. Обиколил съм цяла Европа, нямам едно ПТП през живота си. " - споделя Тончо Тодоров. "Тези, които поддържат пътя на Добрич да осъзнаят, че ако не бяха тези хора, аз на 28 години щях да изгоря жив в автомобила си" - допълва той. 


Вълчан Вълчанов е един от героите, помогнали на пострадалия шофьор. Търсят се другите двама. 


Вълчан Вълчанов разказва, че се е движил по Одринския баир и е видял в далечината черен дим. Казва, че когато е отишъл е имало седем коли на мястото, но никой не е помагал. В този момент колата е гръмнала и е започнала да гори. "Имаше две момчета - едното момче беше дребничко, другото беше ромче. Те двамата го хванаха за ръцете, а аз го хванах за краката. Но когато те започнаха да го дърпат, Тончо започна да крещи, че не чувства краката си" - разказва Вълчан Вълчанов.


"Аз бях с момчетата, но те го изтеглиха до безопасно място. Застанах до главата на Тончо, в този момент дойде една рускиня - тя му даваше вода и му повтаряше: "Не заспивай". Вълчан Вълчанов се обадил на 112 - първи са дошли пожарникарите, а след това линейката. 


Пострадалият Тончо Тодоров се възстановява в болница в момента.