Dobrich Online Виж пълната версия

Събитие „Умея и ще успея“ на ОИЦ-Добрич

2023-04-19 07:58:30

Събитието започва утре с обявяването на старта на онлайн видео конкурс „Умея и ще успея“, който ще продължи до 9 май 2023 г.

Целта е да се провокират младежите на възраст 14-19 години от професионалните училища в областта да представят атрактивно и интересно професионалните си и социални умения, придобити по време на обучението си или от участието си в проект, финансиран с европейски средства. Условията за участие ще бъдат публикувани в деня на обявяване на съревнованието.


На 10 май 2023 г. от 15:30 до 17:30 на площад „Свобода“  ще се проведе Фест „Умея и ще успея“ с участието на образователни и обучителни организации от област Добрич. В събитието са поканени да участват с информационни щандове представители на професионалните и висши училища от област Добрич, Центъра за развитие на човешките ресурси в качеството си Национална агенция по програмите Еразъм+ и Европейския корпус за солидарност, Дирекция „Бюро по труда“ Добрич като Национална EURES мрежа, Европа Директно Добрич и центрове за професионално обучение в гр. Добрич. С провеждане му ще се повиши осведомеността, и ще насърчи обучението и придобиването на умения сред младежи и възрастни, умения полезни за реализацията на пазара на труда в област Добрич.


Инициативата приключва на същия ден в Младежки център Добрич с безплатен концерт на живо на Георги Костадинов от Добрич с бенд от 18:00 часа. Преди концерта официално ще бъдат обявени и наградени победилите три видеоклипа в конкурса „Умея и ще успея“.