Dobrich Online Виж пълната версия

Задържан е дрогиран шофьор с близо килограм канабис в колата

2023-04-19 08:22:14

Задържани са двама мъже, известни на МВР, след редица установени нарушения

На 18 април в района на паметник „Цимерман“ на околовръстния път на Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 23-годишен мъж и пътник на 26 години, и двамата известни на МВР.


След справка в информационните масиви на МВР, полицията установява, че водачът е неправоспособен, лишен от правоуправление по административен ред с наказателно постановление. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за амфетамин и метаамфетамин.


При последвалите процесуално-следствени действия на задната седалка на колата е установен найлонов плик със суха тревна маса. След полеви тест, сухата тревна маса реагира наркотичното вещество канабис с тегло от 770 грама.


При извършване на последващо претърсване и изземване от адрес с. Гурково, обитаван от един от мъжете, са намерени 27 грама канабис. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по установяване и документиране на престъпната им дейност продължава.