Dobrich Online Виж пълната версия

Джаз концерт на открито в Лапидариума на 28 април

2023-04-21 05:59:32

На 28 април от 17:00 часа в музейното пространство Лапидариум с Георги Илиев квартет ще бъде отбелязан Международния ден на джаза (30 април)

Денят е обявен през ноември 2011 г. от ЮНЕСКО, за да подчертае ролята на специфичния стил музика в съвременния свят. Целта на отбелязването е да се съберат общности, школи, артисти, музикални историци и джаз любители от цял свят, за да празнуват безценното културно наследство на джаза. Отбелязва се приносът на джаза в музиката - да съдейства по непосредствен начин за издигането на човешките права, равенството и толерантността. Всяка година музиканти от цял свят отдават специално внимание на джаза - тази неуловима импровизация отвъд жанрове и стилове.


Музикантите, които ще обогатят петъчния следобед с музика са Георги Илиев, Нейко Бодуров, Венцеслав Марков и Валери Ценков. Те са подготвили интересен репертоар, който ще филтрират през специфичния си вкус и начин за опитомяване на тембър, форма, ритъм и градски шум. Малко по̀ Jazzy, малко по̀ Urban, с техни интерпретации от Kneebody, Thundercat, Vulfpeck, Tom Misch, авторска музика.


Георги Илиев квартет:


Георги Илиев - китара


Нейко Бодуров - тромпет, флюгелхорн


Венцеслав Марков - бас


Валери Ценков - ударни


Вход свободен