Dobrich Online Виж пълната версия

ОбС реши: МБАЛ с нова апаратура в отделение „Диализно лечение“

2023-04-25 11:17:49

Това решиха общинските съветници на днешното заседание

Д-р Георги Желязков – Изпълнителен директор на МБАЛ – Добрич е подал заявление за отпускане на финансови средства за апаратура, необходима за лечебното заведение.


Общинските съветници приеха да бъде закупена Водоочистваща система за нуждите на отделение „Диализно лечение“. Към настоящия момент в Болницата се провеждат диализни процедури на около 70 пациенти. За провеждането на адекватна диализа обаче, освен апарат за хемодиализа, е необходима и качествена водоочистваща система. Съществуващата такава е закупена през 2009 г., многократно е ремонтирана от фирмата-доставчик, като след последния ремонт през 2022 г. е установено, че системата е морално остаряла и повече не подлежи на ремонт. 


„Фрезениус Медикъл Кеър България“ ЕООД е офертирала Болницата с доставка и монтаж на водоочистваща система, ехографски апарат за отделението по анестезиология и интензивно лечение и „En-seal“ система за високофреквентно прерязване на тъкани и кръвоносни съдове, съчетана с "хармоничен скалпел" за нуждите на хирургично отделение. 


Средствата ще бъдат осигурени от приетия разчет за целеви разходи за местни дейности.