Dobrich Online Виж пълната версия

След одобрено от Окръжния съд споразумение: наркодилър от Добрич е с наказание за държане на наркотици с цел разпространение

2023-06-15 12:12:12

Окръжният съд в Добрич одобри споразумение, постигнато между страните по дело за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение

 


Съгласно споразумението подсъдимият Д. К. се признава за виновен в това, че на 19 януари 2023г., в гр.Добрич, без да притежава надлежно разрешително, държал с цел разпространение метамфетамин, на обща стойност 164.75 лева. Наркотичното вещество било открито при претърсване в жилището на подсъдимия. 


За извършеното престъпление подсъдимият получава наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изпълнението на което е отложено с 3-годишен изпитателен срок, както и наказание глоба в размер на 5 000 лева. Той трябва да плати и направените по делото разноски в размер на 2134.75 лева.


Съдът определи иззетите като веществени доказателства наркотични вещества и опаковки за тях да бъдат отнети в полза на държавата и унищожени - наркотичните вещества, защото притежанието им е забранено, а опаковките поради незначителната им стойност. В полза на държавата ще бъдат отнети две електронни везни, намерените в дома на подсъдимия. 


Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.