Dobrich Online Виж пълната версия

Сила: Трима добричлии от националния отбор по кикбокс доминират в Световната купа по кикбокс

2023-06-19 13:31:21

Добричлиите Диян Димитров, Александър Панайотов и Жулиен Риков със силно представяне на 28 издание на Световната купа по кикбокс в Унгария

Тримата състезатели от "Десант" играха в най-тежкия стил на кикбокса - К1. Момчетата завоюваха златните медали. 


Диян Димитров -  шампион на миналогодишното издание, преминава безкомпромисно през италиански състезател на четвъртфинала, като го отказва в първи рунд. На полуфинала побеждава силен украинец (за втори път), а на финала доминира над съперник от Молдова, така става и шампион на 60кг., юноши старша възраст.


Александър Панайотов, който в предпоследното издание на състезание е вицешампион, този път е решен да спечели златото. Той прави две драматични победи над силни бойци - на полуфинал с германец, а на финал - унгарец. И в двете срещи Алекс обръща мача в последния рунд и надделява над съперниците си с мощни атаки до финалния гонг. Така той става шампион в кат. до 63.5кг. юноши старша възраст.


Жулиен Риков е също атрактивен и агресивен през всичките си битки, със своите остри и мощни атаки той успява да нарани многократно своите съперници. Жак преминава към четвъртфинала след мач с италианец, като той му оказва най-голяма съпротива, но това спира Жулиен. На полуфинал и финал той надделява над двама състезатели на Украйна и става шампион в кат. до 71кг, юноши старша възраст.


Отборът се класира на четвърто място измежду 41 държави.