Dobrich Online Виж пълната версия

Учениците от школата по пиано към НЧ „Зора 1894“-Шабла показаха наученото

2023-06-21 11:20:34

В навечерието на Световния ден на музиката – 21 юни, картинната сбирка към НЧ „Зора 1894“ Шабла се превърна в концертна зала

Учениците от школата по пиано към читалището с ръководител Теофания Христова представиха наученото през творчески сезон 2022/2023 година.


Децата, които взеха участие в концерта са – Златина Тонкова, Галена Здравкова, Ливия Цокова, Теодора Пенкова, Александра Панова и Петко Франгов от гр. Шабла и Катерина  Гинкова и Юлислав Червенков от гр. Каварна.


Музикалната програмата се разнообрази с изпълненията на цигулка на седемгодишната Карина Момчилова, която завърши първи клас в Национално училище за музикално и  сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров", гр. Бургас.


В залата прозвучаха творби от класа по китара към читалището в Каварна, воден от Стоян Койнов, в който репетират двама ученици от Шабла – Петко Франгов и Христомир Хараламбиев.



В препълнената „концертна“ зала сред присъстващите бяха  представители на местната власт,  родители и близки на бъдещите виртуози. На малките пианисти кметът Мариян Жечев подари дискове на Шопен – произведения, които изпълнителите да научат и представят на концерта следващата година.


След своите изпълнения, децата от школата по пиано в Шабла получиха грамота от секретаря на НЧ „Зора 1894“ Георги Стефанов с пожелание за весела ваканция и творчески стремежи през новия сезон.


За всички участници в концерта имаше подаръци, които връчиха председателя на Общинския съвет и кмета на общината.