Dobrich Online Виж пълната версия

Ученици от ФСГ „Васил Левски“ направиха дарение за Приюта за безстопанствени животни в Добрич

2023-06-25 10:15:16

Сумата е била събрана от продажбата на училищния вестник

Ученици от Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“ в Добрич дариха 130 лв. на Приюта за безстопанствени животни. Част от сумата – 90 лв., е била събрана от продажбата на пилотния брой на училищния вестник, а останалата е получена като дарение. 


Идеята за създаването на вестника е на класния ръководител на 9А клас и учител по английски език Йоана Кирова. Желанието й е било да предложи на децата едно различно занимание, което да ги отвлече от обичайното им ежедневие, както и да добият допълнителни умения. Във вестника се публикуват статии за научните и спортни постижения на учениците от икономическата гимназия. Във всеки брой ще има и по едно интервю с техен учител, което да го представи в една различна и непозната светлина за децата, извън професията на преподавател. Още от самото начало се взема решението и всеки брой да има някаква кауза, като първата е именно Приютът за безстопанствени животни. 


Главният редактор на броя Ая Затут и нейната съученичка, автор на текстове Габриела Недкова, са обединени не само от увлечението да пишат, но и от любовта към животните. Тяхното желание е било да помогнат, макар и с малко, на беззащитните животни и онези, за които никой не полага грижи. По думите на децата посланието им е да се опитаме да не се вторачваме само в своите собствени проблеми, но и да се огледаме около нас, да помогнем, ако можем и винаги да бъдем добри.


Дарената сума ще бъде използвана за закупуването на пластмасови легълца за кучетата към клиниката на приюта.