Dobrich Online Виж пълната версия

Певци на Студио "Зонели" с награди от Националния конкурс "Морско конче" - Варна

2023-06-26 05:04:40

Ивайла Михайлова и Симона Тодорова от Студио за вокално обучение "Зонели" - Добрич са сред отличените от XVI Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Морско конче" - Варна

Четирима певци от студиото достигнаха до третия кръг след двукратно пресяване - това са Магдалена Димитрова и Симона Тодорова в първа възрастова група и Ивайла Михайлова и Теодора Велинова в трета възрастова група при индивидуалните изпълнители.


В първия кръг се прави селекция на участниците чрез изпратени от тях видеа и се определят допуснатите до следващите два етапа.


Вторият и третият етап се проведоха през изминалия уикенд на 24-ти и 25-ти юни в Концертната зала на Младежки център - Варна. До участие в третия етап в неделя бяха допуснати най-добрите, като групите бяха редуцирани почти наполовина.


Конкурсът приключи  с Гала концерт и награждаване на лауреатите.


При най-малките в първа група, състояща се от 28 участника, бяха връчени само 5 награди - една първа, една втора и една трета награда и две поощрения. Седемгодишната Мони от Студио "Зонели" се пребори за място сред петте отличени деца като стана носител на Поощрителна награда.


В трета възрастова група Ивайла Михайлова също бе сред лауреатите. Тя получи "Награда за най-добро изпълнение на българска песен", връчена й лично от композитора Иван Кръстев - член на журито.


Ивайла бе и сред участниците в Гала концерта, където отново изпълни българската си конкурсна песен.