Dobrich Online Виж пълната версия

ОбС в сериозен дебат: Усвоени средства, неизпълнени ремонти

2023-06-27 08:15:29

На днешната сесия на ОбС зам.-кметът Пенчо Керванов предложи за гласуване Програмата за капиталови разходи на Община град Добрич за 2022 г. Окончателният обем на програмата достига 27 489 249 лева, като усвоените средства са 11 643 936 лева

Общинският съветник Велислав Даскалов повдигна въпроса каква част от улиците "Велико Търново”, “Оборище”, ”Вежен”, които са били планирани за ремонт, са действително ремонтирани.  


Зам.-кметът Пенчо Керванов отговори, че се разработват инвестиционни проекти за част от улиците. Даскалов отговори, че тези улици са включени в отчета за изпълнени ремонти, а се оказва, че ремонтите не са изпълнени.  


Керванов обясни, че ремонтите са заложени, но не са изпълнени през изминалата година и сега се изготвят инвестиционни проекти за част от улиците. Той допълни, че за около 10-15 улици, от общо 61 планирани улици за рехабилитация, са изплатени 30% авансови плащания. Той увери съветниците, че всички улици, за които са извършени авансови плащания, ще бъдат ремонтирани.  


Към момента от всички 61 улици с планирани ремонти, 34 са ремонтирани.  


Инж. Керванов призна, че с 10-те милиона лева, отпуснати за целта, няма да могат да бъдат направени всички улици. Причината са индексацията на цените и оскъпяването на строителните материали. 


Общинските съветници не приеха Отчета на Програмата за капиталови разходи на Община град Добрич за 2022г. 14 души подкрепиха отчета, други 14 души не го приеха и 5 се въздържаха.