Dobrich Online Виж пълната версия

Година и половина затвор за мъж, шофирал надрусан в Кранево

2023-06-27 10:47:51

Мъжът е направил нарушението, докато е в изпитателен срок за друго негово условно осъждане на 6 месеца лишаване от свобода. Районният съд е привел в изпълнение и това наказание. Постановено е отделно изтърпяване на тази санкции при първоначален общ режим

Окръжният съд в Добрич потвърди присъда на Районен съд - Балчик, с която подсъдимият И. С. е признат за виновен по обвинението, че на 9 май 2019г., в село Кранево, е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Наложени са му наказания лишаване от свобода за срок от 1 година при първоначален общ режим, лишаване от правоуправление за същия срок и глоба в размер на 500 лева.


Окръжният съд, след като прецени събрания в хода на разследването доказателствен материал, становищата и доводите на страните, намери за неоснователна депозираната от името на подсъдимия жалба срещу така постановената присъда.


В решението си въззивният съд коментира, че наказанията на подсъдимия са определени при наличие единствено на утежняващи отговорността обстоятелства – предходно осъждане, в чийто изпитателен срок е осъществено процесното деяние и недобри характеристични данни. В същата насока са и данните за водача, изискани от КАТ.


Окръжният съд отбелязва и завишената обществена опасност на този вид престъпления, както и на конкретната проява, доколкото водачът е пътувал с двама приятели, поставяйки в опасност и живота, и здравето на спътниците си.


Постановеният съдебен акт е окончателен.