Dobrich Online Виж пълната версия

Стотици се събраха на Камен бряг и посрещнаха първото юлско слънце /Снимки/

2023-07-01 11:18:02

Изгревът бе посрещнат на скалите в местността „Огънчето“ край село Камен бряг от безброй ентусиасти, решили да преживеят докосването на първите юлски лъчи

В местността Огънчето край Камен бряг се събраха хора от цялата страна, изминали стотици километри, за да съпреживеят заедно изгрева на 1 юли.  Палатки, каравани, коли изпълниха поляната край вечното огънче.  


Старта на купона бе даден още преди полунощ с музикален маратон, който продължи до 06:00 часа сутринта. Първи на сцената в петъчната вечер се качиха младите варненски таланти от група "GASP", последвани от неостаряващите "Замунда банана бенд", "Северозападняците" и Джени Джо от "Гласът на България". В духа на рока, градуса на настроението бе вдигнат от Павлин Манев и неговите "Lady Evil".



Часовете преди изгрева бяха озвучени с най-големите хитове на "Рейнбоу", изпълнени от легендарният Рони Ромеро и момчетата от "John Steel".



Половин час преди изгрева, голяма част от хората се насочиха към скалистия бряг в очакване на слънцето. И пак по традиция, първите акорди на хитова песен на Юрая Хийп „Juli Morning  прозвуча, този път в изпълнение на Рони Ромеро и групата от Хасково от John Steel  в 5,28 мин.  и слънцето се показа.




Заредени с положителна енергия, хората тук са категорични, че ги очаква  едно страхотно лято. Защото за мнозина от тях лятото започва с първия юлски изгрев.