Dobrich Online Виж пълната версия

Приключи участието на Станислав Иванов в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин`2023

2023-07-05 08:01:53

В Световните летни игри на Спешъл Олимпикс България е представена от 39 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без интелектуални затруднения в 9 спорта

Сред участниците тази година е и 19-годишният добричлия Станислав Иванов, възпитаник на социална услуга по проект „Наблюдавано жилище за младежи гр. Добрич“ и завършил успешно ПГАС – Добрич.


Участието му в олимпийските игри става възможно с помощта на Община Добрич, доброволци и социални институции в града. Станислав, който в момента вече е започнал работа, споделя своето удовлетворение от участието си в Световните летни игри, където се е запознал с много хора от различни националности и е намерил нови приятели. 


Атлетите на Спешъл Олимпикс България завоюваха 19 медала – 5 златни, 5 сребърни, 9 бронзови. 8 от спортистите се класираха на четвърто място, двама на пето място, пет – на шесто, 2 на седмо и един на осмо място. 


По време на тържествената церемония по посрещане на националната делегация от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин‘2023 Президентът на България Румен Радев удостои с почетна грамота Спешъл Олимпикс България.