Dobrich Online Виж пълната версия

Утре започва "Ден на полето", който събира представители на селското стопанство от цялата страна

2023-07-24 11:38:51

Събитието се организира от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и ще се проведе от 25-ти до 27-ми юли включително на 5-ти километър

С променено място и в по-концентриран вариант, но със същата цел да обедини сектора и да засвидетелства необходимото уважение към област Добрич „Ден на полето“ предстои да бъде проведен за втора поредна година. Инициативата събира на едно място хората, които работят с любов към земята и нейните плодове и предлага възможност за представителите от всички сектори в бранша да се опознаят и да споделят своя опит в земеделието.


Подготовката за „Ден на полето“ е стартирала още преди половин година. Мястото е подбрано така, че да е лесно за достъп - в полето вляво от второкласния път 2-29 в посока Варна. 


В първия ден – 25-ти юли, от 17.00 часа ще бъде официалното откриване. Гост на „Ден на полето“ ще бъде и голямата австрийска застрахователна компания Österreichische Hagelversicherung, която ще представи иновативните си подходи при застраховането на селскостопанска продукция. Вторият ще е работният ден за земеделците, когато ще се проведе и събрание на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Той ще е изпълнен с много игри и забавления и за децата, защото „Ден на полето“ има амбицията да съчетава в себе си постижения на науката, практиката, образованието и разбира се и забавлението. През третия ден ще се представят и селскостопански машини, в него ще има и отново много забавление, песни и танци.


Над 60 фирми са заявили участие в „Ден на полето“, а обажданията продължават и в последния момент. „Това означава, че сме сложили област Добрич и нашата инициатива на картата“, категорична е председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова.


Партньори в „Ден на полето“ са и от Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич. Ученици и учители са подготвили брошури с информация за обучението, множество игри и забавления.


Надсловът на тазгодишното издание е „Полето търси таланти“, затова и са подбрани участници – певци и танцьори, предимно от област Добрич или такива, които са започнали професионалната си кариера от тук.


Програма на „Ден на полето“


25.07.2023


14.00 – отваряне на врати


16.00-Представяне на дейността на Австрийски Селскостопански Застраховател


ПРЕДСТАВИТЕЛИ: Д-р Курт Вайнбергер, Председател на УС и Йоханес Фрай, Мениджър Продажби извън Австрия


ТЕМА:  Кратко и неформално представяне на дружеството, опит в региона и планове за България – продукти и решения! Партньорство с ГрЕКо!


17.00-22.00 - официално откриване


/клуб за народни танци Жътвари,


Георги Костадинов,


Ивелина Росенова/


26.07.2023


14.00 - отваряне на врати


15.00 - Деца на полето


15.30- ПГАС Добрич /майсторско каране и игри/


16-18.00 - демонстрации машини


16-17.00- “Спорове в земеделието и арбитражът като способ за решаването им" , представена от регионалните арбитри от Арбитражния съд при БТПП


17.30-18.30 ДФЗ - Снежана Ангелова и Росица Иванова 


19.00-22.00 Deep zone project 


27.07.2023


14.00 - отваряне на врати


16-18.00 - демонстрации машини


19.00-22.00 – Тутурутка и “Полето търси таланти”


Кетъринг-“Walnuts life and food”


Място: 5-ти километър Добрич, с домакин “ЕЛ СИ М” ООД