Dobrich Online Виж пълната версия

Поредица от пияни и дрогирани шофьори са установени при специализираната полицейска операция в област Добрич

2023-07-25 07:39:21

Широкообхватен контрол се извършва от служители на КАТ, АПИ, НАП, Агенция „Митници“ и Гранична полиция

От ранните часове на днешния ден в област Добрич е в ход специализирана полицейска операция с основна тематика спазване на правилата за движение по пътищата, спазване на обществения ред и противодействие на престъпността. Контролният пункт е изграден на 51-вия км на първокласния път I-9, свързващ границата с Румъния с областите Добрич, Варна и Бургас. Широкообхватният контрол се извършва от служители на ОД на МВР Добрич, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Митници“, НАП и Гранична полиция.


През летния сезон се наблюдава увеличение на транспортните произшествия в област Добрич, но тази година имаме задържане на нивата от същия период на миналата, като загиналите са с петима по-малко, информира началникът на сектор КАТ Жулиян Минев. „Това го постигаме най-вече със засилено полицейско присъствие по основните пътни артерии в областта, както сега на път I-9, който вероятно е най-натовареният от гледна точка на интензивност на движението през летния сезон, тъй като е основна артерия към черноморските курорти“, посочи главен инспектор Жулиян Минев.


Най-честите установени до момента нарушения са административни, както и управление след употреба на наркотици или алкохол. Следващата специализирана полицейска операция в област Добрич е планирана за месец август, продължава и ежедневният контрол на пътното движение.