Dobrich Online Виж пълната версия

След сигнал на Ивайло Мирчев „Български ВиК Холдинг“ ще проверява ВиК Добрич

2023-07-26 08:47:27

Причината е в честите сигнали за нарушено водоподаване в цялата област Добрич

“Български ВиК Холдинг” ще извърши проверка на дружеството “ВиК Добрич” заради проблеми във водоснабдяването на населени места в областта. Това става ясно от отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков на зададен парламентарен въпрос от Ивайло Мирчев, народен представител от “Продължаваме промяната - Демократична България”.


Министър Цеков обещава още, че ако след проверката бъдат установени системни проблеми, заедно с ръководството на “ВиК Добрич” ще вземат мерки за подобряване на неговите функции.


Проблемът с водоснабдяването в Добричка област е от години, а жителите не спират да подават сигнали, но без резултат. По техни твърдения водата се спира системно за по няколко дни без никаква видима причина или авария.


Като най-често срещани проблеми при водоснабдяването от МРРБ посочват ниското налягане във водоснабдителната система, старата и амортизирана водопроводна мрежа, аварии върху инфраструктурата вследствие на преминаване на тежка селскостопанска механизация, намаляването на наличните водни ресурси във водоизточниците през активния летен сезон и неправомерното ползване на водни количества от пожарните хидранти.