Dobrich Online Виж пълната версия

Обсъжда се изграждане на буферен паркинг близо до КГПП "Йовково"

2023-08-06 10:20:08

В среща на областния управител Йорданка Костадинова и член на Управителния съвет на АПИ - Калоян Киров е обсъдено създаването на буферен паркинг при КГПП "Йовково", близо до село Кардам

Двамата заедно посетиха ГКПП "Йовково", както и кръстовището до разклона за село Малина по път III-9002 – Генерал Тошево – Балчик. Проблемите на тези трасета областният управител постави пред председателя на АПИ при посещението си в София в началото на седмицата. На място Костадинова и Киров огледаха възможността за създаване на буферен паркинг в близост до границата.


Областният управител поиска съдействие и за други пътни участъци в областта, които са в лошо състояние. Калоян Киров заяви, че в момента се извършва изкърпване на пътя Добрич – Албена, а скоро трябва да започне и полагането на нова маркировка и подмяна на пътните знаци на всички участъци от републиканската мрежа. Идната седмица Йорданка Костадинова ще изпрати писмо до председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ с конкретни пътни участъци, както и предложение пътят Добрич - Варна да стане скоростен, които да бъдат обсъдени и включени в програмата на Пътната агенция за следващата година.