Dobrich Online Виж пълната версия

Кои са кандидатите за кметския стол в Каварна до момента?

2023-08-08 09:34:48

Бивши и настоящ кмет на Каварна влизат в битката на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври

Засега сигурните кандидатури за кмет на община Каварна са настоящият градоначалник Елена Балтаджиева и бившите кметове Цонко Цонев и Нина Ставрева. 


Още през миналия ноември Цонко Цонев потвърди пред Добрич Онлайн намерението си отново да се кандидатира за кмет. По думите му „Каварна трябва да има различно управление от това, което е в момента“. Според него трябва да се спре конфронтацията с бизнеса, безумните уволнения в общинската администрация и назначения на нови хора, както и конфронтацията на настоящия кмет Балтаджиева с жителите на Каварна. „Трябва да спрат разрушителните практики. За последните две години бяха закрити две училища, а тенис кортовете в града остават затворени“, каза Цонев. 


Пред телевизия Евроком Елена Балтаджиева заяви, че през първия си мандат като кмет е минала през много предизвикателства и промени, но заключи, че "всяко нещо с времето си". 


"Не дадох такива конкретни обещания с конкретни обекти, но това, което обещах на хората - смятам, че съм се справила максимално с него", допълни Елена Балтаджиева. 


Вчера във Фейсбук профила си Нина Ставрева също заяви готовността си за участие в предстоящите местни избори. "Ще си призная, че дълго обмислях решението си дали да се кандидатирам за кмет. В крайна сметка реших да го направя, защото усещам подкрепата на хората, защото ми се работи за община Каварна, защото бих искала да довърша важни проекти, да започна нови. Имам мечти за община Каварна, които искам да сбъдна", написа Нина Ставрева.


Ясна е и номинацията на ГЕРБ-СДС за община Каварна. Това е Христо Христов.