Dobrich Online Виж пълната версия

Започна първият етап от пълната рехабилитация на общинския път Пленимир – Петлешково

2023-08-25 11:00:25

В тази първа фаза рехабилитацията ще се извършва в отсечката от отбивката на главния път между Генерал Тошево и Добрич до село Пленимир

Започна първият етап от дейностите по пълната рехабилитация на общински път DOB3033 – /II-29, Добрич - Генерал Тошево/ - Пленимир - Петлешково, с дължина 5+378.55 км., на обща стойност 5 404 390 лв. През месец октомври миналата година Община Генерал Тошево подписа споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ за финансиране ремонта на общинския път, след като малко преди това Министерски съвет одобри инвестиционният проект на общинат. 


В тази първа фаза рехабилитацията ще се извършва в отсечката от отбивката на главния път между Генерал Тошево и Добрич до село Пленимир.


Основният ремонт на път DOB3033 – /II-29, Добрич - Генерал Тошево/ - Пленимир - Петлешково предвижда фрезоване на асфалтова настилка, полагане на трошенокаменна настилка, изкопаване на земна маса, оформяне и засипване на банкетите с трошенокаменна настилка, доставка и полагане на два пласта асфалт по 4 см. След приключване на тези дейности се предвижда и полагането на маркировка и нови пътни знаци.