Dobrich Online Виж пълната версия

Поредни случаи на задържани дрогирани и пияни шофьори

2023-08-28 07:44:09

По случаите са образувани досъдебно и бързи полицейски производства

На 25 август, около 08:30 часа по главен път I-9 в района на с. Топола е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 30-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества тестът отчита положителен резултат за амфетамин и метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 


На 25 август, около 03:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от 38-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества тестът отчита положителен резултат за амфетамин. Шофьорът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство. 


На 27 август, около 08:25 часа в с. Приморци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил "Мерцедес", управляван от 31-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство цифровата индикация отчита наличието на 1,63 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.