Dobrich Online Виж пълната версия

От утре можем да гласуваме в конкурса "Кмет на годината"

2023-08-31 07:15:33

Националният конкурс „Кмет на годината” се провежда за 11-а поредна година

През септември 2023 г. ще се проведе традиционното национално онлайн допитване, в което гражданите на България ще определят с вота си победителите в надпреварата. Тази година конкурсът „Кмет на годината” ще бъде за мандат 2019-2023 г.


Гражданите от цялата страна могат дадат оценката си за работата на кметовете и екипите им през последния мандат, като гласуването ще се проведе от 00:00 часа на 1 септември до 23:59 часа на 14 септември, само от IP адреси от България.


В надпреварата участват всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година е направено за 4 общини -  Разлог, Якоруда, Нова Загора и Никола Козлево. Причината е, че там настоящите кметове не изпълняват функциите си през целия мандат (избрани са по-късно или временно изпълняват длъжността) и затова няма как да бъдат оценявани за четиригодишия период наравно с останалите.


Всеки гражданин може да гласува за своя фаворит само в една от петте специализирани категории, както и да даде подкрепата си за него в една от двете основни категории – Кмет на годината или Кмет на гражданите.


Регистрацията за гласуването в платформата Kmetnagodinata.bg става през профил в социалната мрежа Facebook, профил в Google или с друг имейл, като в последния случай вотът трябва да бъде потвърден през посочения имейл.


Традиционно в конкурса за всяка категория ще се гласува за малка община (с под 20 000 жители), за средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и за голяма (с население над 50 000 жители).


Церемонията по награждаването на победителите ще се проведе от 13:00 часа на 19 септември в хотел Маринела в София. Ще бъде излъчена и по Българската национална телевизия на 21 септември от 21:00 часа.