Dobrich Online Виж пълната версия

Кикбоксьори от "Десант" със силно представяне в Европейското първенство в Истанбул

2023-09-03 09:48:14

Трима спортисти от "Десант" - Диян “Диаз” Димитров, Жак Риков и Александър Панайотов, които са част от националния отбор по кикбокс, взеха участие в Европейско първенство в Истанбул

Те се състезават в най-тежкия стил на кикбокса - К1. Диян Димитров се бори в кат. до 60кг, Алекс Панайотов в кат. до 63.5кг и Жак Риков в кат. до 71кг. Бойците се представиха достойно и силно. 


Първи в битка влиза Алекс Панайотов, който на четвъртфинал среща представител на домакините, като боят им е изключително оспорван, но за съжаление завършва с 2:1 съдийски гласа за противника.  


Жак Риков също стартира от четвъртфинал, тъй като е фаворит в категорията си, той чака гръцки състезател, победител от осминафиналите. Жак Риков го побеждава убедително. Същото се случва и на полуфинал, където Риков среща боец от Босна. На финала се изправя срещу състезател на Украйна, когото е победил преди месеци на Световна купа. Този път, обаче, Жак Риков губи с 2:1 съдийски гласа и става вицешампион.


Третият представител от "Десант" в Националния отбор - Диян Димитров, след като миналата година става световен шампион, сега успява да завоюва и европейската титла. Неговият път започва от полуфиналите, защото е фаворит в категорията и чака победителя от четвъртфинала - боец от Азербайджан. Диаз го побеждава безкомпромисно, а на финала също побеждава и представител на домакините.


"И тримата ни състезатели показаха израстване, както технически, така и психически, това показва, че работим и вървим в правилната посока. Благодарим и на тримата, че ни радват и ни карат да се чувстваме горди", пишат от "Десант" за бойците си във фейсбук.