Dobrich Online Виж пълната версия

Концерт на Български камерен оркестър – Добрич с гост диригент Павел Златаров и солист Милена Златарова - виола

2023-09-04 07:52:07

На 13 септември, сряда, от 18.30 ч. заповядайте в Огледална зала „Нели Божкова“ на концерт с интересна програма и гости – диригент и солист

Павел Златаров е концертмайстор на Софийската филхармония и един от най-изявените представители на българската цигулкова школа. Завършил е Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, получава и магистърска степен по дирижиране от Борда на Кралските училища по музика – Лондон. Лауреат е на III награда на Международния конкурс за цигулари и пианисти „Панчо Владигеров“ в Шумен, 1999. През същата година е номиниран от слушателите на програма „Алегро Виваче” на Българското национално радио за „Млад музикант на годината“. От 2018 е примариус на струнен квартет „Филхармоника“ към Софийската филхармония. В Добрич имахме удоволствието да се насладим на тяхното музициране в Дните на камерната музика, 2023.


Милена Златарова е водач на виоловата група в Софийска филхармония. Завършва Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, носител е на първа награда от Националната среща „Стефан Сугарев“, гр. Кюстендил (1985), на извънредната награда от националния конкурс „Светослав Обретенов“, гр. Провадия (1988) на Първа награда на среща на камерните състави „Златната Диана” в Пловдив. В периода 2002-2005 г. е поканена като първа виола в оркестъра на Фондация „Тосканини“ в Парма и работи с имена като Лорин Маазел, Владимир Спиваков, Мстислав Ростропович. 


ПРОГРАМА


Волфганг Амадеус Моцарт – Дивертименто във Фа мажор


Йохан Кристиан Бах – Концерт за виола и струнен оркестър, до минор


Антон Аренски – Вариации върху тема от Чайковски


Едвард Григ – Сюита из времената на Холберг


Заповядайте на 13 септември, сряда от 18.30 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“.


Билети от 16.00 ч. в залата. Цена 5 лв., за пенсионери и учащи – 2 лв.