Dobrich Online Виж пълната версия

Стартира втори етап от ремонтно-възстановителните дейности на стадион „Спортист“

2023-09-14 13:07:30

Община Генерал Тошево подписа договор с Държавен фонд „Земеделие“ на стойност 275 200, 57 лв. с ДДС за започването на втори етап от ремонтно-възстановителните дейности на стадион „Спортист“ в града

Работата по съоръжението ще обхване съблекалните, спортно-възстановителния център и помощните помещения на първия и втория етаж.


Основните ремонтни дейности ще бъдат съсредоточени върху интериора в цялата сграда. Ще бъдат премахнати всички подови настилки (балатум, ламинат и теракот), както и облицовките от фаянсови плочи. След това ще започне подмяната на цялата ел. инсталация, включително инсталирането на нови кабели, ключове, контакти, осветителни тела, ел. табла, бойлери и др. Ще бъде направен основен ремонт и на цялата ВиК инсталация, като ще се подменят тръбите, смесителните батерии, душовете и санитарията. В четирите съблекални и всички бани, тоалетни, мокри и помощни помещения ще бъдат положени ламинат, облицовки и настилки. Стените и таваните ще бъдат освежени, а всички врати ще бъдат подменени с нови от алуминиев профил.


След завършване на всички ремонтни дейности по интериора на сградата, ще се пристъпи към възстановяване на част от откритите трибуни на стадиона. Ще бъдат монтирани нови метални конструкции и седалки от обработен дървен материал.


Припомняме, че през миналото лято приключи първия етап от рехабилитацията на стадион „Спортист“. Той включваше основен ремонт на външната част на сградата и козирката на съоръжението, както и обновяване на трибуната, където бяха поставени нови пластмасови седалки.