Dobrich Online Виж пълната версия

Първият звънец би за 913 ученици от община Генерал Тошево

2023-09-15 09:29:04

Първолаците тази есен в шестте общински училища са 73

Децата в шестте общински училища и Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“, прекрачиха прага на  класните стаи.


Както традицията повелява откриването на учебната година навсякъде започна с издигане на националния трибагреник под звуците на химна на Република България. Музикална програма и празнични слова посрещнаха учениците, а първият звънец пред входа на всяко училище официално даде старт на уроците и домашните.


Тази година кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров беше специален гост на тържествата в СУ „Никола Й. Вапцаров“ и Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“.  В словото си пред учениците той изтъкна важността от получаването на образование и знания, защото само от тях зависи благоденствието, развитието и успехът на един народ.


Особено специални в този ден са първокласниците, които за първи път прекрачват прага на училището. Тази година в община Генерал Тошево има общо 73 първокласници. За всеки един от тях имаше подарък – специална книжка „Приказки за първолака“, с лично послание от името на Валентин Димитров, кмет на Община Генерал Тошево.