Dobrich Online Виж пълната версия

СИЛА: Карате клуб "ДОБРУДЖА" се върна от турнир в Сърбия с 19 медала

2023-10-02 11:30:07

Добруджанци грабнаха 11 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала, като този резултат ги класира на 3-то място в Генералното клубно класиране за Купата

На 30 септември  в град Бор, Сърбия се проведе 41-вото издание на "МЕДНА КУПА - COPPER CUP".  В схватките се включиха над 450 участници от 39 клуба от Сърбия, Румъния и България. Карате клуб "ДОБРУДЖА" се включи с 8 състезатели във всички възрастови групи. Добруджанци успяха да извоюват 11 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала, като този резултат ги класира на 3-то място в Генералното клубно класиране за Купата. Георги Иванов, след като успя да запише 8 мача без загуба, бе отличен с индивидуална награда от организатора на турнира за "Най-успешен и техничен състезател" в цялото първенство.

Добруджанци доказаха добрата си подготовка, като освен при индивидуалните схватки, успяха да спечелят златните медали и в почти всички отборни дисциплини, където бяха регистрирани - както на Ката (Форма), така и на Кумите (спаринг).

Треньорът на КК "ДОБРУДЖА" Сенсей Стоян Димов получи индивидуално отличие и признание от Организационния комитет на  първенството под егидата на Сръбската карате федерация. За цялостното си представяне като състезател и треньор, и личност развиваща и популяризираща
Карате на високо ниво в България и чужбина получи званието "Легенда в спортът Карате". Добричлии се представиха в състав: Митко Станев, Мартин Михов, Георги Иванов, Васил Йовчев, Боян Христов, Искрен Илиев, Ивайло Йорданов, Стоян Димов.