Dobrich Online Виж пълната версия

Училището по изкуства в Добрич с покана за гостуване към зам.-министъра на образованието и науката

2023-10-05 11:40:10

Екипът на СУ „Св. Климент Охридски“ взе участие в образователен форум, организиран от Съюза на ръководителите в системата на народната просвета в България и Министерството на образованието и науката, провел се в Боровец

Най-мащабната до момента Есенна академия се провежда под надслова “ОТново ОТначало”. В нея участие са взели повече от 600 директори и заместник-директори от страната. Дискутирани са теми, свързани с новостите в училищното образование, законодателството и управлението, ролята на изкуствения интелект в образованието, поведението на директора в кризисни ситуации и др. 
Акцент в работната програмата са били СТЕМ проектите и дигитализацията в образованието с участието на зам.-министъра на образованието Наталия Митева, д-р Александър Ангелов, ръководител на Центъра за творческо обучение, Петя Русинова от екипа на фондация „Заедно в час“.
Училище Охридски е представил пред зам.-министър Наталия Митева авторски сборник за проектно-базирани урочни единици, за които е получила предложения да се включи в платформата „Дигитална раница“. Директорът на СУ „Св. Климент Охридски“ Силвия Димитрова е отправила покана към зам.-министъра да гостува в учебното заведение, за да демонстрират на практика интегрирани уроци и гъвкави умения в областта на общообразователните предмети и обучението по изкуствата.