Dobrich Online Виж пълната версия

На 14 октомври изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

2023-10-09 14:58:14

На същия ден изтича и срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия

Община Добрич напомня, че на 14 октомври изтичат сроковете за прием на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия и за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес в Изборите за общински съветници и за кмет на Община град Добрич на 29 октомври 2023г.

Общинска администрация при Община град Добрич осигурява дежурство в събота на 14 октомври 2023 г., от 8.30 до 17.30 ч. в сградата на дирекция ГРОН, ул. „Любен Каравелов” № 6, гр. Добрич за подаване на заявленията, достъпни и на този линк.

Заявлението се подава от избирател, който има адресна регистрация по постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на Република България и желае да гласува по настоящ адрес не по-късно от 14 дни преди изборния ден, до кмета на общината. След, което се включва в избирателния списък по настоящия му адрес и се заличава от избирателния списък по постоянен адрес. Условие за вписване на избирателя в избирателен списък по настоящ адрес е регистрацията на настоящия адрес в съответното населено място да е извършена към дата 6 месеца преди датата на произвеждане на изборите – 28 април 2023г.

Начини за подаване на заявление:

Община град Добрич, Център за услуги и информация, гише "Деловодство" , ул. „България” №12, 9300 гр. Добрич;

Община град Добрич, дирекция ГРОН, ул. „Любен Каравелов” №6, 9300 гр. Добрич;

е-адрес: dobrich@dobrich.bg

- чрез електронно заявление през страницата на ГД „ГРАО“ в МРРБ

- чрез електронно заявление през страницата на Министерство на електронното управление (публикувани 6 услуги, свързани с предстоящите избори)

Срок за подаване: 14.10.2023 г. (събота).