Dobrich Online Виж пълната версия

Добруджа отпадна от турнира за Купата на България

2023-10-14 17:25:51

С човек по-малко през по-голямата част на мача, Добруджа загуби от лидера в efbet лигата Локомотив Пловдив с 3:4. Голмайстори: 1:0 Димитър Пиргов /6-а/, 1:1 Бабакар Дион /40-а/, 1:2 Георги Каракашев /47-а/, 2:2 Андриан Димитров /89-а/, 2:3 Бабакар Дион /98-а/, 2:4 Георги Минчев /111-а/, 3:4 Шериф Осман /120-а/

Добруджа отпадна от турнира за Купата на България в драматичен мач, продължил 120 минути. С човек по-малко през по-голямата част на мача, Добруджа загуби от лидера в efbet лигата Локомотив Пловдив с 3:4.

Жълто-зелените започнаха без четирима титуляри, но показаха, че не се страхуват от лидера в efbet лигата Локомотив Пловдив и бяха равностойни на терена. В 6-ата минута Шериф Осман нахлу в наказателното поле на Локомотив, топката бе избита в корнер. След центриране, Димитър Пиргов прати с глава топката в мрежата за 1:0.

В 18-ата минута Добруджа остана с човек по-малко, след като Светослав Николов получи директен червен картон. Първоначално Кристиян Пешов фаулира Николов, двамата паднаха, наложи се лекарски екип да превърже главата на Пешов. Съдията реши, че Николов е ударил умишлено с лакът Пешов и му показа червен картон.

В следващите минути играта се накъса, гостите заиграха офанзивно, но Добруджа с нищо не показа, че е с човек по-малко на терена. В 40-ата минута, при атака на Локомотив, Бабакар Дион центрира по десния фланг и вкара топката директно във вратата на Ковачев за 1:1.

Веднага след почивката, в 47-ата минута Георги Каракашев с глава изведе отбора на гостите с гол аванс. В 52-ата минута Добруджа организира бърза контраатака, Емануил Манев шутира, вратарят изби, после Андриан Димитров отправи удар, вратарят отново спаси. До края на мача Добруджа имаше няколко добри атаки.

Дълъг пас на Петко Цанков рикошира в играч на смърфовете, топката се извъртя към Андриан Димитров, който бе точен и в 89-ата минута изравни и върна Добруджа в мача.

В първите минути на първото продължение Кристиян Пинеда стреля на сантиметри от вратата на Динко Хоркаш. В 98-ата минута Локомотив поведе с гол на Бабакар Дион, в момент, когато на терена Добруджа беше с двама играчи по-малко. В последните секунди Димитър Пиргов разтресе гредата на смърфовете. В 111-ата минута Георги Минчев изпълни дузпа и увеличи на 2:4. Крайният резултат 3:4 оформи Шериф Осман, който отправи директен удар във вратата на Локомотив.

В игра за Добруджа след почивката се появиха Здравко Серафимов, Стефан Митев, Преслав Славков и Кристиан Пинеда.