Dobrich Online Виж пълната версия

Рент-a-Баба – услуга за наемане на баби за помощ в домакинството и с децата

2023-10-16 13:43:11

 Няколко баби от Добрич са вече регистрирани в платформата и са готови да помогнат

Рент-а-баба е безплатна онлайн платформа, която свързва родители, търсещи помощ за домакинството и децата с баби, търсещи компания и занимание. Бабите, според възможностите си, могат да гледат деца почасово или целодневно, да се грижат за домакинството, да изпращат домашни хранителни продукти, да изработват красиви изделия и други неща. В каталог за баби родителите могат да изберат най-добрия вариант за тяхното семейство. 

РЕНТ-А-БАБА 


Дейността на платформата вече тече, като към момента в платформата са подадени 481 предварителни заявки от баби и родители от 21 населени места в страната, включително и Добрич.

Мисията на „Рент-а-Баба“ е да помогне не само на семействата, които търсят качествена почасова или ежедневна грижа за децата и домакинството. Проектът представлява социално насочена и отговорна кауза, чиято цел е да разкрие повече възможности за самите пенсионери да подпомогнат бюджета си в тези несигурни в икономически план времена. Също така прекарването на време с деца благоприятства физическото и менталното здраве на възрастните, особено тези, които нямат живи роднини или близките им живеят далеч.
Целта на „Рент-а-Баба“ е да осигури баба на тези родители, които нямат късмета да имат такава на разположение, а самите пенсионери да намерят нов смисъл в своето ежедневие. Социалната изолация е особено голям проблем при по-възрастните, затова подобен тип инициатива е полезна и обществено значима.