Dobrich Online Виж пълната версия

Евакуация при земетресение и пожар показаха в ОУ „Йордан Йовков“ в с. Спасово

2023-10-18 10:42:44

Практическото упражнение разигра ситуация на земетресение и възникнал след това пожар в главното табло на учебното заведение

Занятието започна с подаден сигнал за земетресение и избухнал пожар след него в главното табло на ОУ „Йордан Йовков“. Веднага след сигнала учениците упражниха действия за евакуация. Тя стана под ръководството на учителите, по класове и без да се допуска паника. Всички ученици без един бяха изведени на безопасно разстояние от сградата. Пострадалото дете беше изведено с помощта на служители от РСПБЗН и му беше оказана медицинска помощ.

След евакуирането на децата пожарникарите направиха демонстрация на потушаване на пожар с прахов пожарогасител.

След практическата част на занятието, изграденият Щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия, докладва за възникналите събития на директора на ОУ „Йордан Йовков“ Георги Стоев.

Мероприятието е част от програмата, насочена към училища и детски градини, за защита от бедствия и аварии на Регионално управление на образованието - Добрич, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Генерал Тошево, Гражданска защита - Добрич и Община Генерал Тошево. На събитието присъстваха директорите на всички училища и детски градини на територията на община Генерал Тошево.